Lekehytta i Hestnes

 

I forbindelse med utbygging av nytt boligområde i Hestnes, måtte Eigersund kommune dessverre rive et gammelt sauefjøs. Sauefjøset ble benyttet av noen av barna som bor i Hestnes som lekehytte, og sorgen var stor da det måtte rives. Det kom en diger konvolutt til kommunen med brev til Ordfører og prosjektleder om ikke å rive hytta.

 

Det gamle sauefjøset måtte dessverre vike plassen for det som med tiden skal bli en stor, flott ballslette og lekeplass midt i Brekkå. Kommunen ble imidlertid imponert over engasjementet til barna som hadde laget det koselig i sauefjøset, og vi bestemte oss for at vi ville forsøke å bygge en ny hytte. Det var særlig tre jenter som var engasjerte i hytta, og jentene ble invitert på besøk til kommunen med oppfordring om å ha med seg tegninger av sine drømmehytter.

 

Innerst i den nye Torvknutveien er det regulert en lekeplass, og om ikke lenge vil det stå klar en ny lekehytte som alle barna i Hestnes kan få innrede og leke i. Det er elevene ved bygg og anlegg på Dalane videregående skole som har tegnet og bygget hytta. Kommunen håper vi kan tilgis for at det gamle sauefjøset måtte rives, og at erstatningen vil bli godt mottatt.

 

Med hilsen fra prosjektleder i Eigersund kommune,
Åshild Bakken

 

 

 

Se flere bilder her ->>